Naši vinogradi in hišno vino

Pod Hišo Morus se nahaja 4 ha vinogradov, ki jih na ekološki način obdeluje družina Movia. Njihova filozofija trajnostnega kmetovanja, ki se začne v vinogradih z uporabo biodinamičnih pripravkov, se nadaljuje tudi v kleti, kjer fermentacija vina poteka z naravnimi kvasovkami in (ne pri vseh vinih) z minimalnim dodatkom žvepla.

Naša hišna vina Morus Virido, Alabaster in Rubra so pridelana v vinogradih na posestvu Morus in donegovana v kleti Movia.

Zadovoljni smo, da je prva faza zahtevne obnove vinogradov pri koncu: spomladi 2022 smo na 1,5 ha površine zasadili 8000 novih trsov cabernet sauvignona in avtohtone rebule.

Smo trajnostni

Na posestvu Morus se trudimo za trajnostni razvoj, saj verjamemo, da je to edina prava pot. Smo energetsko 80% samooskrbni, saj naša mala sončna elektrarna v najboljših dneh proizvede do 80 kWh energije dnevno, meteorno vodo uporabljamo za namakanje, opremljeni smo z biološko čistilno napravo, izogibamo se plastiki za enkratno uporabo, vinograde obdelujemo na ekološki način in si prizadevamo za sožitje kmetijstva in turizma.

Podpiramo brezemisijski transport zato našim gostom nudimo brezplačno polnjenje električnih avtov in koles.